Yogamat informatie

Begin je met veel enthousiasme yoga te ontdekken? Yoga oefeningen zijn een belangrijk onderdeel van de gehele yoga leefstijl. De yogamat behoort tot de 'basis-uitrusting' voor de juiste beoefening van yoga. De basis yoga mat is het ideale instrument voor de eerste ervaringen met yoga. 

Yoga beoefenen is geen sport maar onderdeel van een leefwijze

Mentaal en fysiek brengt yoga balans. Het beoefenen, het uitvoeren van asana's, van yoga versterkt de spieren en zorgt voor flexibiliteit van het lichaam. Om de asana's op een goede en veilige manier uit te voeren zijn er verschillende yogamatten ontwikkeld. Er is keuze in materiaal, afmeting, design en prijs. Voor de meest voorkomende oefeningen raden wij u aan om een yogamat te kiezen met een dikte tussen de 4 en 6 mm. Een te dunne mat is voor velen te hard en kan kleine beknellingen geven waar uw lichaaam het oppervlak raakt. Een te dikke mat kan er voor zorgen dat u onstabiel staat.

Yoga stroming

Er zijn vele vormen van yoga, de keuze voor een bepaalde yogavorm is bepalend voor de juiste yogamat. Bij de beoefening van poweryoga wordt de yogamat zwaar belast door de 'zware' oefeningen, waarbij de teennagels snel zorgen voor beschadiging. Voor de yoga vorm is een stugge yogamat nodig.

Andere yoga vormen hebben juist een milde en zachte benadering, waardoor comfort de voorkeur krijgt en zal de slijtvastbaarheid minder van belang zijn.

Ook zijn er yoga matten die nagenoeg voor alle omstandigheden gunstig zijn, enkel zijn dat yogamatten in de hoogste prijsklassen.

Ontdek op deze site waar u allemaal rekening meer kunt houden voordat u overgaat tot de aanschaf van de juiste yogamat.

Yogamatten webshop...
Menu