Welke yogamat past bij welke yogavorm

Elke yogamat heeft unieke eigenschappen en elke yogavorm vraagt om een specifieke yogamat.

  • Ecologische yogamattenDe juiste yogamat vindt u bij Yogini.
  • Natuurrubber yogamatten
  • PVC yogamatten
  • Duurzame yogamatten
  • Jute yogamatten
  • Fitness mat

Ecologische yogamat

Traditionele yogamatten zijn veelal vervaardigd uit biologische materiaal. Katoen geteeld in de biologische landbouw, zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Ecologische yogamatten zijn vaak gemaakt van natuurrubber, schapenwol of lamswol. De matten zijn therapeutisch ook goed te gebruiken.

Natuurrubber yogamat

Natuur rubber wordt gewonnen uit de Braziliaanse rubberboom. Eenderde van dit sap bestaat uit rubber, dit wordt gefilterd en verdund met water. Dit mengsel wordt behandeld met zuur om de rubberdeeltjes te laten stollen. Het rubber wordt tot dunne plakken gerold en gedroogd. Geschikt voor intensief gebruik.

PVC yogamat

PVC is een thermoplastisch polymeer en heeft naast de nadelen natuurlijk ook voordelen. Het materiaal is minder milieuvriendelijk dan natuurlijke producten maar is wel slijtvast en duurzaam. Geschikt voor intensieve yoga vormen. PVC matten zijn gemaakt van kunststof en is ook makkelijk op te rollen.

Duurzame yogamat

Duurzame yogamatten hebben een lange levensduur en draagt niet mee aan de opwarming van de aarde. De duurzaamheid van een yogamat hangt samen met de gebruikte materialen.

Jute yogamatten

Jute is een milieuvriendelijk materiaal waardoor een jute yogamat een bewuste keuze is. Daarnaast is jute een duurzaam materiaal, comfortabel en soepel. Een echte allround yogamat geschikt voor intensief gebruik.

Fitness yogamat

De fitness mat is gemaakt van schuim en dat geeft een goede demping. Ook geschikt voor pilates en spring oefeningen. Deze mat is PVC-vrij en door de geribbelde kant die erop zit plakken de matten niet aan elkaar.

Verhuur van een yogamat.

Deze service is helaas nog niet beschikbaar.
Menu